Editorial maig 2013 “Hem de desobeir el règim”

Hem de desobeir el règim.

El pacte social que deia que tots érem iguals, que tots teníem els mateixos drets i que les condicions donades per raó de classe ja no eren determinants s’ha trencat. Hem oblidat, però també i pitjor és que hem cregut. Hem oblidat el perquè de tenir una mica més que el mínim comú necessari per sobreviure, hem oblidat que els pocs tics democràtics aconseguits en els darrers anys van ser producte de la lluita i el compromís dels que ens van precedir. Però també hem cregut, hem cregut en la neutralitat de les paraules i en la transversalitat de la doctrina única, convertida aquesta en l’objectivitat inqüestionable. Vam perdre una gran batalla, la de les idees, la de la crítica.

Però ara la construcció ideològica hegemònica no pot justificar el perquè de la desmembració de les condicions reals de vida. És tornen a evidenciar els condicionants de classe per la implantació de les propostes polítiques neoliberals. Destapem; aquestes propostes polítiques formen part d’una doctrina determinada que, com a classe, no ens interessen. Hem de desobeir doncs aquesta doctrina.

En l’àmbit de l’educació hem de lluitar per la pública, però també per l’educació popular. Som mestres, alumnes, pares i mares, que omplim les aules. No podem reproduir un sistema educatiu imposat que ens condemna, no podem cavar nosaltres mateixos la nostra tomba. Lluitar per l’educació pública és també crear espais als centres de crítica i debat sobre el context actual de despossessió. Davant la imposició neoliberal, consciència col·lectiva i compromís amb els nostres iguals. L’educació pública ha de ser el cavall de batalla que situï la nostra posició en la societat envers els poders establerts. És l’educació pública i popular que volem i no ens ha de fer por assumir aquest repte.

L’Assemblea de Joves de Gramenet de Besòs, com un més dels col·lectius que participem activament en el teixit social de la ciutat pensem que és fonamental dotar-nos d’eines de coordinació i organització col·lectiva, cal sumar perquè juntes ho podem tot!

Assemblea de Joves de Gramenet de Besòs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: