L’Assemblea Groga de Gramenet: Òrgan de coordinació de tota la comunitat educativa de la ciutat

Una xerrada on es van presentar les conseqüències més concretes de les retallades als centres educatius i una tancada en un institut coordinada amb d’altres tancades arreu de l’Estat han sigut les dues primeres accions de l’Assemblea Groga.

Assemblea a la tancada del passat 25 d’abril a l’IES Puig Castellar

Assemblea a la tancada del passat 25 d’abril a l’IES Puig Castellar ANDREU FERNÀNDEZ

Davant el procés de desmantellament de l’educació pública a tots els seus nivells, a Gramenet, pares i mares, mestres i alumnes han vist la necessitat de coordinar-se i crear un òrgan col·lectiu de lluita per entendre què és el que està passant a Santa Coloma amb l’educació i lluitar de forma decidida a mantenir i construir l’educació pública que volem.

L’Assemblea Groga de Gramenet agrupa diferents col·lectius de la ciutat. Des de mestres, associacions de pares i mares, col·lectius d’alumnes i altres entitats socials de la ciutat. A més, l’Assemblea Groga manté la coordinació amb d’altres organitzacions de Catalunya i d’arreu de l’estat.

Més de 150 persones en la presentació de les retallades a Gramenet.

El passat 27 de febrer es va dur a terme el primer acte de l’Assemblea Groga de Gramenet. En aquest, es van presentar les dades recollides fins el moment de com afectaven les retallades en educació en els centres educatius de la nostra ciutat.

A més, es va fer públic el primer manifest unitari sorgit de l’Assemblea Groga. Entre d’altres idees recollides en aquest manifest, es pot llegir el següent:

“Aquestes retallades hem de situar-les en el context d’una crisi on el desmantellament dels serveis públics té un objectiu fonamental: la PRIVATITZACIÓ, i en aquells llocs on la privatització no sigui una opció rendible, com pot ser la nostra ciutat, l’educació pública restarà com a mera assistència social on els nostres nens i joves adquiririen simplement la formació mínima per esdevenir mà d’obra barata i accedir només a sectors laborals de baixa qualificació professional. Aquest és el futur al qual ens condueix la nova Llei d’Educació que prepara el ministre de la vergonya José Ignacio Wert.”

Malgrat la pluja, desenes de persones es manifesten per la ciutat i es tanquen a l’IES Puig Castellar.

El darrer acte de l’Assemblea Groga va ser el passat 25 d’abril. L’acte va ser una concentració a la plaça de la vila i una posterior manifestació per acabar tancant-se a un institut de la ciutat per reivindicar l’educació pública davant dels constants atacs que està patint tant del govern de l’Estat com del govern de la Generalitat. Malgrat la pluja, desenes de persones van participar durant tota la jornada de reivindicació. Finalment, la tancada es va dur a terme a l’IES Puig Castellar on un bon grup de pares i mares, mestres i alumnes hi van passar la nit.

Cal recordar, la menció que al manifest de la tancada es va fer al nostre company multat amb 1.500€ per manifestar-se per l’educació pública pels carrers de Santa Coloma. Es va posar sobre la taula la importància d’aquest acte repressiu, assumint que ens podia haver passat a qualsevol de nosaltres, a qualsevol persona conscient i conseqüent amb la lluita per l’educació pública i popular.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: