Manifestació per una sanitat pública i de qualitat a Gramenet de Besòs

Centenars de veïns i veïnes surten al carrer per lluitar contra les retallades i la privatització de la sanitat

El passat dilluns 19 de desembre es va realitzar una manifestació convocada per l’assemblea d’indignats de Gramenet en defensa de la sanitat pública i de qualitat, en contra del copagament i de la tendència creixent de privatització de serveis.
Al manifest queda clar què és el que està passant: “No és veritat que gastem massa en sanitat. A Catalunya gastem menys que la mitjana europea. El problema és que la sanitat s’està privatitzant i la factura que les mútues passen al govern no para de créixer. Aprofitant la crisi el govern vol posar la salut de la població en mans privades. Fer de la sanitat un gran negoci.”

Retallades a Gramenet

Des de l’estiu, les retallades són una realitat. Sembla ser que la tendència és disminuir les urgències dels CAPs fins eliminar-les. Durant el pont del 5 a l’11 de desembre no es va mantenir el 50% del personal tal i com va fer públic l’Ajuntament.

A l’Esperit Sant la situació també és greu: es preveu que durant el període de Nadal es tancaran 47 llits. També s’estan tancant quiròfans i això fa que les llistes d’espera augmentin considerablement, sense oblidar que entre el mes de gener i febrer els treballadors de l’hospital patiran un ERO de 25 dies.

La lluita serà llarga

Els actes de protesta no s’acaben amb la manifestació. Cal recordar que el passat pont de la constitució l’assemblea d’indignades de Gramenet va ocupar el CAP del carrer Major, on diverses persones van passar la nit dels dies 7, 8 i 9 de desembre amb la intenció d’informar de les retallades a les usuàries. Cal dir que properament s’organitzaran noves jornades de protesta per continuar defensant la sanitat com un servei públic i universal per a la població.

Deixa un comentari