Editorial octubre 2012

El capitalisme ja no s’amaga darrere el rostre de la cobdícia i l’abundància, ara mostra sense vergonya el seu rostre, el d’un sistema que fabrica pobresa, patiment i frustració per a la majora de la població, mentre que concentra el poder i la riquesa en cada cop menys mans. Un sistema que desnona famílies, que fa patir gana, que explota laboralment i que ens vol mantenir en silenci emprant la por, la por de ser acomiadats si no acceptem les seves condicions, la por a ser multades si sortim al carrer a manifestar-nos…

Però nosaltres diem que ara és el moment, ara es el moment de estar juntes, perdre la por i ser més que ells. Per això, diferents col·lectius de la ciutat després d’un llarg procés de debat, reflexió, proposició… engeguem una xarxa de coordinació que alguns i algunes de nosaltres ja vam crear entre el 2003 i el 2007, i que ara re-formulem sota el nom d’ARA! Assemblea Popular.

ARA! Assemblea Popular vol ser un moviment social format per persones i col·lectius de la ciutat que sumen esforços per recórrer plegades el difícil però necessari camí per aconseguir una Santa Coloma, una Catalunya i un món que sigui just, lliure, solidari i sostenible. Volem i lluitarem per una societat que no capitalista, radicalment democràtica, on les persones puguem decidir sobre tot allò que afecta les nostres vides i no com fins ara, en què especuladors, banquers i grans empresaris, camuflats sota el nom de “mercats”, o bé els polítics corruptes que els fan de capatassos, decideixen per nosaltres mentre ens condemnen al silenci i a la misèria.

L’Assemblea de Joves de Gramenet de Besòs, com un més dels col·lectius que participem activament en el teixit social de la ciutat pensem que és fonamental dotar-nos d’eines de coordinació i organització col·lectiva, cal sumar perquè juntes ho podem tot!

Ara és el moment!

Assemblea de Joves de Gramenet de Besòs

Deixa un comentari